Moliti za neprijatelje?

Moramo se dobro odnositi prema onima koji su se prema nama loše ponašali.

Luka 6, 27-29 “Želite li me poslušati, kažem vam: Ljubite svoje neprijatelje! Činite dobro onima koji vas mrze. Blagoslivljajte one koji vas proklinju i molite se za one koji vas zlostavljaju. Udari li vas tko po obrazu, pružite mu i drugi. 

Moramo pomoći onima koji nam nikad ne će pomoći.

Luka 6, 31-34 Činite drugima ono što biste htjeli da drugi čine vama! Mislite li da zaslužujete nagradu ako volite one koji vas vole? Ta i grešnici tako čine. I ako dobro činite onima koji vama čine dobro, zar ste zaslužili nagradu? To čine i grešnici! Ako posuđujete samo onima od kojih se nadate povratu, kakvu ste nagradu zaslužili? I grešnici posuđuju grešnicima da jednako prime natrag.

Moramo biti velikodušni prema onima koji nemaju ništa.

Luka 6, 29-30  Uzima li vam tko ogrtač, dajte mu i košulju. Tko god vas što zamoli, dajte mu, a od onoga tko vam otima ne tražite svoje natrag.

I prema svima njima moramo biti milostivi.

Matej 6,14-15 Jer ako oprostite ljudima njihove pogreške, i vaš će nebeski Otac vama oprostiti. Ali ne oprostite li vi drugima njihovih pogrešaka, ni vaš Otac neće vama oprostiti vaše grijehe.

Ali ne samo to, moramo biti milosrdni iznova i iznova i iznova.

Matej 18, 21-22 Tada mu priđe Petar i upita: “Gospodine, koliko puta da oprostim bratu koji je zgriješio protiv mene? Do sedam puta?” “Ne sedam puta,” odgovori mu Isus, “već sedamdeset puta sedam!

Vidite, ono što nas Isus uči – ono što moramo shvatiti i prihvaćati – jest da se ne borimo protiv zla još većim zlom; borimo se protiv zla dobrotom.

Rimljanima 12, 21 Ne daj te svlada zlo, nego zlo svladavaj dobrim.

Izvor: www.GatherMinistries.com


 

Ne može se među ljude osmijesima i dobrotom,
lud i dobar to je isto, a ja pjevam: o tom potom!
(J. Stojaković – D. Trifunović – R. Dujmić)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *